Tocana de vitel cu ciupercute si mamaliga

de anca_rm in Vita, 4 Dec 2013 | 7044 vizualizari

 

Ieri am cumparat ceva carne de vitel , si nu m-am putut abtine sa nu fac din ea .Nu am avut de gand sa postez , dar a iesit delicios

 

INGREDIENTE

  • Pt. carne
  • 500 gr carne de vital
  • 100 ml ulei
  • 150 ml vin roze
  • sare
  • piper
  • o ceapa mare
  • usturoi (optional)
  • Pt ciuperci
  • 500 gr ciuperci
  • 100 gr unt
  • zeama de la o jumate de lamaie
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • Pt mamaliga
  • 1 cana mamaliga
  • 3 cani cu apa
  • sare
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de vitel cu ciupercute si mamaliga:

 

Carnea:

Carnea o spalam putin cu apa rece si o taiem cubulete de marimea dorita.Intr-o tigaie antiaderenta punem la incalzit uleiul si punem carnea O lasam sa se caleasca putin si adaugam o cana cu apa incalzita (cantitatea de apa pe care o adaugam depinde de timpul de preparare al carnii , se poate sa mai trebuiasca sa adaugam ) si lasam sa fiarba pana cand scade . Cand apa a scazut  gustati carnea daca este facuta , daca ete facuta atunci punem ceapa taiata cubulete , usturoiul tocat, sare , piper dupa gust si vinul . Lasam din nou la fiert cu capacul pus.

 Ciupercile:

Ciupercutele  le spalam bine sa nu ramana pamant sau nisip pe ele si le lasam la scurs .

Intr-o tigaie punem 100 gr unt la incalzit si adaugam ciupercile si zeama de lamaie . Punem sare si acoperim cu capacul . Dupa 10 minute punem usturoiul tocat sau taiat rondele subtiri si mai lasam putin la fiert acoperite cu capacul.

 Mamaliga:

 Intr-o oala mai inalta punem la fiert trei cani cu apa si  sare . Cand clocoteste punem uleiul si malaiul presarand si amestecand continuu .Dam focul la mic si lasam sa fiarba amestecand si aveti grija sa nu va ardeti.
 Asezam pe platou si servim alaturi de muraturi .

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vitel cu ciupercute si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

04.12.2013, 20:45

O super bunatate

anca_rm 1

04.12.2013, 21:29

Tocana este Corina , multumesc de avertizare

anca_rm 1

04.12.2013, 21:29

Crina , Rocsi multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastitsio - lasagna greceasca